Buiten Singel is een monumentaal gebouw uit 1913, oorspronkelijk was het de paardenstal voor de Amstel bierbrouwerij. APF International kocht het gebouw in 2019 en ontwikkelde een plan om het gebouw volledig te transformeren naar creatieve en duurzame bedrijfsruimte. Cruz y Ortiz architecten, bekend van het Rijksmuseum, tekent voor het ontwerp.

Kosmos heeft het gebouw en het ontwikkelplan overgenomen en is inmiddels gestart met de werkzaamheden. Het gebouw wordt voorzien van onder andere nieuwe kozijnen en installaties. Na afronding van de werkzaamheden eind 2024 zal het gebouw een A+++ energielabel hebben en Paris Proof zijn. Het hele gebouw van circa 2.000 m2 is inmiddels verhuurd aan één huurder die eind 2024 zijn intrek neemt. 

Michiel Santing, director Captital Markets bij BNP Paribas Real Estate: “We zien op dit moment dat kopers zich nog meer dan de afgelopen jaren, richten op ‘hoofd’ locaties. Binnen Singel is een uniek monumentaal object, op eigen grond aan de rand van het Oosterpark. Het feit dat de koper tijdens de due diligence-fase al een huurder heeft getekend, laat zien hoe sterk deze locatie is. Uit ons marktrapport van november 2023 blijkt dat de Amsterdamse kantorenmarkt als een van de betere markten van Europa presteert – inclusief sterk stijgende huurprijzen. Deze aankoop past bij dit beeld.”

Kosmos is tijdens de transactie geadviseerd door BNP Paribas Real Estate Nederland, Baker & McKenzie, Rechtstaete en Waterland & Partners. APF International is in deze transactie bijgestaan door NL Real Estate, Osborne Clarke en PWC en de huurder door Grimaldi Industries.

Jet Happel
Head of Marketing and Communication
Michiel Santing
Director Capital Markets
Download the file
Check this box if you want us to contact you about services we think may be of interest to you.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA