Deze week start de bouw van kantoorcomplex The CubeHouse aan de Amsterdamse Zuidas. Met een oppervlakte van 16.360 m2 wordt The CubeHouse het eerste hybride houten kantoorgebouw van het zakendistrict, dat verrijst op het laatste onontwikkelde terrein binnen het Mahler4-gebied. Het gebouw wordt naar verwachting eind 2025 opgeleverd.

Het opvallende ontwerp van het gerenommeerde New Yorkse architectenbureau SO-IL zal de hoek van de Claude Debussylaan en de Parnassusweg sieren. The CubeHouse wordt het nieuwe hoofdkantoor van de grootse Europese bank BNP Paribas en de advies- en ingenieursorganisatie Arcadis. Het gebouw is verworven door a.s.r. real estate voor het ASR Dutch Mobility Office Fund. BNP Paribas Real Estate Nederland heeft G&S& geadviseerd gedurende het commerciële proces van de verkoop.

Groene oase op de Zuidas 
Een bijzonder onderdeel van het gebouw zijn de 'breathe spaces', ook wel de groene longen van het gebouw. Ze dienen als ontspannings- en ontmoetingsplekken, waar de kantoorgebruikers kunnen genieten van een groene omgeving. Architect Florian Idenburg: "Deze ruimtes zijn niet alleen praktisch, maar ook bedoeld om mensen te inspireren en energie te geven. Ze zijn ontstaan uit de gedachte om een kantooromgeving te creëren die niet alleen efficiënt is, maar ook rekening houdt met het welzijn van de gebruikers. Ze bestaan uit natuurlijke elementen als groen, licht en lucht, waardoor er een levendige sfeer ontstaat die niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook stress vermindert."

Naast de breathe spaces voor huurders, krijgt het kantoor een openbare daktuin. Dit wordt de groene oase van de Zuidas, die niet alleen een prachtig uitzicht biedt, maar die ook een rustige plek is om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. "Het is een unieke toevoeging aan de stadsarchitectuur die de leefbaarheid aanzienlijk verbetert", aldus Idenburg. "In The CubeHouse komen innovatie, functionaliteit en welzijn samen, waardoor het meer is dan alleen een werkplek, het is een bestemming op zich."

Bezoek de website van The CubeHouse waar je een eerste ervaring krijgt van hoe het hoofdkantoor eruit komt te zien.

Beeld: VERO

 

Jet Happel
Head of Marketing and Communication